Sari la conținut

Dinu Patriciu rămâne cel mai bogat român, potrivit Forbes


Luni va apărea pe piaţă a patra ediție a clasamentului  Top 500 miliardari, întocmit de Forbes România.  Omul de afaceri Dinu Patriciu se menține pe primul loc în clasament, pentru al treilea an consecutiv, potrivit clasamentului Forbes România 500 Miliardari, ediția 2011. Averea lui Patriciu este estimată la 2.2 miliarde de dolari. Faţă de anul trecut, averea sa a scăzut cu circa 100 de milioane euro. Pe locurile următoare se află Frank Timiş (1.3 miliade de euro) (averea sa a crescut faţă de anul trecut cu circa 100 de milioane euro) și Ioan Niculae (un miliarde de euro, la fel ca anul trecut).
Miliardarul Dan Grigore Adamescu a scăzut cu un loc față de anul trecut, ocupând poziția a patra, cu o avere de 900 - 950 de milioane de euro (averea sa a scăzut cu 50 de milioane de euro).
 Ion Țiriac urcă pe locul 5, cu o avere estimată la 700-750 milioane de euro. Anul trecut pe poziţia a cincea era Veronica Gusa de Drăgan.
Catalogul Forbes România 500 Miliardari români a fost realizat pe baza datelor publicate de către Ministerul de Finanțe și Oficiul Național al Registrului Comerțului pentru anul 2010, prin metoda interviurilor directe și a evaluărilor financiare și imobiliare. Forbes România este publicată de Adevărul Holding, grup media controlat de Dinu Patriciu.(L.A.)

Comentarii

Ultimă oră