Sari la conținut

Dan Voiculescu află astăzi ZIUA verdictului în dosarul ICA

-dan-voiculescu-afla-astazi-ziua-verdictului-in-dosarul-ica

Dan Voiculescu află ziua verdictului. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au stabilit ca astăzi să fie termenul limită până la care trebuie depuse concluziile scrise, pentru ca apoi magistraţii să facă publică ziua pronunţării definitive în dosarul privind privatizarea fraduluoasă a Institutului de Cercetări Alimentare, scrie realitatea.net.

Dan Voiculescu a declarat, marți, în ultimul cuvânt susținut în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București, că rechizitoriul întocmit de DNA este "o narațiune" făcută "cu talent de scriitor" și a respins acuzația de spălare de bani.

"În rechizitoriu este creată o narațiune, o poveste, care e făcută cu talent de scriitor, dar nu de procuror. Rechizitoriul este incorect, nu se bazează pe nicio probă materială", a spus Voiculescu. El a adăugat că un procuror de la DNA i-a determinat pe unii martori să spună lucruri grave despre mine, iar urmărirea penală a fost făcută în lipsa lui. "Întreaga urmărire penală s-a făcut în lipsa mea. Timp de un an și trei luni am fost vânat de procurori, însă eu nu am fost chemat niciodată pentru a fi audiat. A derula o anchetă penală un an fără a interoga și presupusul inculpat mi se pare o chestiune ilegală, imorală și incorectă. De șase ani, de când durează acest proces, m-am tot întrebat cum a fost acceptat acest rechizitoriu de către tribunal (...) Ultimul punct se referă la acuzația care mi se aduce de spălare de bani. În primul rând, eu nu am spălat în viața mea bani și sunt străine de mine metodele acestea", a mai spus Voiculescu.

El a calificat ca fiind o "anomalie fantastică" acuzația că prin majorări de capital ar fi obținut ilegal peste 90% din acțiunile la ICA. La rândul său, fostul director general al ICA, Gheorghe Mencinicopschi, a declarat că este nevinovat și nu a avut niciun fel de atribuții legale în fișa postului în legătură cu privatizarea ICA.

Comentarii

Ultimă oră