Sari la conținut

„Cultura gastronomiei româneşti” la Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu”

-cultura-gastronomiei-romanesti-la-biblioteca-judeteana-george-baritiu-

  Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” vernisează luni, 15 aprilie 2019, de la ora 13.00, la sediul central, o nouă expoziţie – „Cultura gastronomiei româneşti”.


   Prilejuită şi inspirată de calitatea de Capitală gastronomică regională pe care oraşul Sibiu o are în anul 2019, expoziţia cuprinde publicaţii despre arta culinară din România, începând cu cărţi de bucate şi ştiinţa gastronomiei, continuând cu poveşti din bucătărie, experienţa intelectualilor la cratiţă şi ajungând la volumele ce vorbesc despre inteligenţa culinară, cum se prepari o hrană sănătoasă şi gustoasă, apetisantă şi echilibrată în acelaşi timp şi până la lumea savorilor din cafea, deserturi, aperitive.

O parte este dedicată istoriei bucătăriei şi tezaurului culinar de reţete româneşti, maghiare şi săseşti.

Tipăriturile sunt însoţite cu cărţi poştale ilustrate cu restaurantele şi terasele vechiului Braşov, documente vechi, un micuţ reţetar din 1882, meniuri din primul şi al doilea război mondial, precum şi cu obiecte din vesela veche şi nouă folosită de braşoveni. Despre tradiţiile culinare braşovene vor vorbi organizatorii şi invitaţii bibliotecii, precum Steluţa Pestrea Suciu şi Alexandru Stănescu.

   Evenimentul are loc în cadrul Săptămânii naţionale a bibliotecilor, care se va desfăşura, în anul 2019, în perioada 15-19 aprilie 2019, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), din care este parte şi Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov.

Comentarii

Ultimă oră