Sari la conținut

Culorile anului 2016 sunt rozul-cuarț și albastrul-seren

-culorile-anului-2016-sunt-rozulcuart-si-albastrulseren

Institutului Pantone a anunțat deja curorile anului 2016. Au fost desemnate două culori oficiale pentru anul următor, mai exact o culoare principală, rozul-cuarț, și una secundară, albastrul-seren, potrivit pantone.com.

     Marii designeri deja au în colecțiile lor pentru toamnă-iarnă 2015-2016 culorile calde, pastelate,  rozul-cuarț și albastrul-seren. Însă vor fi remarcate mai bine în urmăroarea colecție, de primăvară-vară.

    Institutului Pantone își motivează alegerea și explică simbolistica celor două culori. „Împreună, rozul-cuarț și albastrul-seren dau naștere unui echilibru vizual. Tonurile calde de roz și cele reci de albastru se combină perfect, reflectând o conexiune, o stare de bine și un sentiment de pace și ordine. Totodată, această combinație inedită este și provocatoare, deoarece nu se regăsește în asocierile tradiționale de culori. Ținând cont și de faptul că în multe părți ale lumii asistăm la un gender blur (estomparea diferențelor de gen), cele două culori alese coincid și cu schimbările din societatea actuală, din modă sau design”, se arată pe site-ul oficial al Institutului Pantone.

Comentarii

Ultimă oră