Sari la conținut

După ce demararea lucrărilor a trenat câţiva ani, acum, primarul Braşovului, George Scripcaru, anunţă că de la anul se va putea circula pe Pasajul Independenţei,lucrările fiind devansate cu două luni. Mare parte din circulaţia auto din cartierul Bartolomeu va fi preluată prin această suprastructură. Pasajul, care va fi amplasat la intersecţia străzii Independenţei cu magistrala de cale ferată 300 Braşov-Sighişoara, va avea o lungime totală de 671,40 metri.

Cum va arăta. Pasajul Independenţei va avea 2 benzi de circulaţie peste calea ferată 300 Braşov – Sighişoara şi o lungime totală de 671,40 metri. În vederea sistematizării circulaţiei pe zona Tractorul s-au prevăzut a se executa bretele de legatură pentru racordarea străzii Independenţei cu străzile Gloriei şi Aluminiului, iar pentru sistematizarea zonei Bartolomeu sunt prevăzute bretele de legatură pentru racordarea străzii Buzeşti cu Grigore Ureche şi pasaj Fartec. Pasajul va fi iluminat, se vor executa accese pentru persoane cu dizabilităţi şi vor fi refăcute spaţiile verzi.

Valoarea totală a proiectului este de 25.466.334,97 lei, 98% din fonduri provenind de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, restul de 2% reprezentând cofinanţarea municipalităţii. Termenul de finalizare a lucrărilor este februarie 2013.

Pasajul de la Fartec se dublează. Un alt proiect ce vine în completarea lucrărilor de la pasajul Independenţei este dublarea pasajului existent în zona Fartec. Valoarea totală a acestui proiect este de 23.407.863 lei, cererea pentru finanţare urmând să fie depusă pe data de 9 septembrie 2011. Pasajul va fi dublat cu 2 benzi de circulaţie pe o lungime totală de 682,65 m. Va fi amenajat trotuar pietonal pe partea dreaptă, iar în  vederea sistematizării circulaţiei s-au prevăzut a se executa bretele de legatură pentru racordarea bulevardului Griviţei, strada Stadionului şi strada Grigore Ureche.

Comentarii

Ultimă oră