În 24 noiembrie, de la ora 18.00, la Hof Cafe (Piaţa Sfatului nr. 14), braşovenii cu dare de mână sau care vor să cunoască ce proiecte se mai desfăşoară în oraşul nostru  sunt aşteptaţi la „Cercul de donatori”, ediţia a IV-a.
 
  Se caută donatori pentru trei cauze ale Braşovului.

   „Cercul de donatori”, este un eveniment de strângere de fonduri. Un grup de braşoveni propun şi selectează trei proiecte din comunitate. În cadrul evenimentului, proiectele au la dispoziţie maxim 12 minute să convingă audienţa să le acorde fondurile şi susţinerea necesară.


    Primul proiect este al asociaţiei Artburg, care avându-l ca trainer pe actorul Gabriel Spahiu, propune un atelier de teatru, comunicare, ascultare, dezvoltare personală şi autocunoaştere pentru 60 de liceeni braşoveni.

   Cel de-al doilea proiect este propus de un grup de creaţie independent, format din Anamaria Guguianian şi Petra A. Binder, care vor să vorbească publicului despre Eminescu prin muzică, dans şi teatru într-o notă contemporană. Versuri mai tăinuite, greu de găsit şi puţin recitate, dar şi versuri cunoscute, vor fi combinate cu muzica şi dansul pentru a-l descoperi pe Eminescu într-o manieră pe care n-am învăţat-o la şcoală, susţin iniţiatorii lui.

    Ultimul proiect se referă la Junii Braşovului şi la cele 22 de evenimente pe care aceştia le organizează pentru promovarea moştenirii culturale braşovene.

    După prezentarea de şase minute a fiecărui proiect, cei prezenţi pot adresa pentru încă şase minute întrebări, dacă doresc să afle mai multe detalii.

   Cei care vor fi convinşi de proiectele prezentate pot face o donaţie chiar în seara evenimentului. Suma minimă este 50 de lei. O persoana poate susţine unul sau mai multe proiecte sau poate decide să nu doneze. Donaţia se poate face pe loc, cash sau prin card sau după eveniment (prin transfer bancar).

        Cei care nu ajung la eveniment, dar vor totuşi să susţină o cauză, pot face o donaţie anticipată. Donaţiile se pot face în contul bancar: RO21 BACX 0000 0011 4371 2001, Banca Unicredit Bank, cu menţiunea „Donaţie la cercul de donator – nume proiect - organizaţie”, Fundaţia Comunitară Braşov, CUI 34786990.


   Participarea la eveniment se face pe baza invitaţiei sau cu o înscriere prealabilă. Cei interesaţi pot găsi mai multe detalii pe pagina facebook a evenimentului:  www.facebook.com/CerculDeDonatoriBrasov .


     La ultima ediţie a Cercului de donatori, Fundaţia Comunitară Braşov a strâns 16.800 de lei pentru trei proiecte locale: renovarea unei case în care locuiesc copii fără părinţi, dotarea unui laborator de ştiinţe ale naturii şi un program care sprijină tinerii care părăsesc centrul de plasament să-şi câştige independenţa în lumea „de afară”.

    Deoarece capacitatea maximă a sălii este de 70 de locuri, participarea la eveniment se face pe baza invitaţiei sau cu o înscriere prealabilă.  Cei care doresc să ia parte la eveniment pot obţine informaţii suplimentare la tel 0741 626 317 sau la adresa de e-mail noi@fundatiacomunitarabrasov.ro.