Sari la conținut

Cele mai bune prezervative: reguli esențiale când le alegi

-cele-mai-bune-prezervative-reguli-esentiale-cand-le-alegi

Prezervativul nu mai este de mult un subiect tabu, iar protectia impotriva unei sarcini nedorite sau a unei BTS (boala cu transmitere sexuala) este ceva firesc. Prima intrebare ce ne vine tuturor in minte: care sunt cele mai bune prezervative? Momentan, producatorii ne pun la dispozitie o gama larga de astfel de produse, in peste 30 de sortimente: din latex sau nu, lubrifiate sau tratate cu spermicid, cu nervuri sau cu striatii, cu arome sau cu forme diferite, astfel ca ideea de "cele mai bune prezervative" difera in functie de gusturi si de preferinte.

Si totusi, care sunt criteriile de care trebuie sa tinem cont cand alegem un prezervativ bun?

Daca vrei sa mergi pe varianta clasica, cu care nu dai gres, atunci cele mai bune prezervative pentru tine sunt urmatoarele:

- Prezervativele din latex - adica cele mai cunoscute prezervative, in varianta clasica si sigura. In plus, despre prezervativele din latex se spune ca sunt cele mai rezistente impotriva bacteriilor si infectiilor.

Atentie! Nu folosi prezervativele din latex impreuna cu uleiuri de masaj sau cu lubrifianti pe baza de ulei, pentru ca acestea pot provoca ruperea latexului. Alege lubrifianti pe baza de apa sau de silicon!

- Prezervativele non-latex - destinate persoanelor cu alergie la acest material asa-zis clasic pentru prezervative. Variantele non-latex sunt cele produse din poliuretan sau din fibre animale, cu mentiunea ca acestea din urma sunt putin mai subtiri. Deci, grija la cat de intensa este actiunea!

Singurul dezavantaj consta in faptul ca nu protejeaza impotriva BTS, asadar trebuie folosite doar in cazul unei relatii sigure, de lunga durata, in care partenerii se cunosc foarte bine si nu exista riscuri!

- Prezervative pe marimi - disponibile in unele farmacii, daca ai rabdare (si curaj) sa intrebi de ele. Oricat de amuzant sau de ciudat ar parea, diferenta intre un prezervativ potrivit ca marime si unul nepotrivit este o sarcina nedorita.

Daca nu se potriveste ca lungime, dar mai ales ca diametru, prezervativul fie nu acopera suficient penisul cat sa protejeze impotriva BTS, fie aluneca, producand disconfort, sau chiar se rupe.

SCRIE: divahair.ro

Comentarii

Ultimă oră