Sari la conținut

Bucătăriile romilor din Mălin și Codlea, dotate cu aragaz sau frigider de 1.000 de lei bucata

-bucatariile-romilor-din-malin-si-codlea-dotate-cu-aragaz-sau-frigider-de-1000-de-lei-bucata

Primăria Codlea a semnat un contract cu firma sibiană Electro Plus SRL, pentru furnizarea unor aparate de uz casnic ce vor fi distribuite gratuit unor familii cu o situaţie economică precară.


    Valoarea contractului este de 157.794 de lei cu tot cu TVA, sumă din care vor fi achiziţionate 90 de frigidere şi 60 de aragazuri cu butelie (preţ mediu 1.051,96 lei bucata).


     Acestea vor ajunge la 150 de familii din cartierul de romi Mălin, care sunt incluse într-un proiect cu finanţare europeană ce vizează sprijinirea persoanelor vulnerabile din cartierul amintit.


      Aragazurile vor fi furnizate cu tot cu butelie, având în vedere că nu toate gospodăriile din cartierul amintit sunt racordate la reţeaua de alimentare cu gaze natural.


      Proiectul cu finanţare europeană, cu o valoare totală de 18 milioane de lei (din care finanţarea nerambursabilă este de 17,7 milioane de lei) a fost lansat în anul 2017.


     În acest proiect, pe lângă dotarea bucătăriilor celor 150 de familii, mai este prevăzută calificarea a 110 persoane beneficiare de ajutor social şi sprijinirea acestora în a-şi găsi un loc de muncă.


   În proiect mai este prevăzută şi alocarea a câte 25.000 de euro pentru înfiinţarea şi dezvoltarea a 20 de mici afaceri.


            Anul acesta, reprezentanţi ai Primăriei Codlea au precizat că implementarea acestui proiect a fost afectată de pandemia de coronavirus, care a influențat negativ foarte mult piaţa forţei de muncă.


         Dar tot anul acesta, în perioada stării de urgenţă, cartierul Mălin a devenit „vedetă naţională”, după un conflict între locuitori, în timpul căruia au fost răniţi câţiva poliţişti care au încercat că calmeze spiritele.

Comentarii

Ultimă oră