Sari la conținut

Treceri de pietoni semaforizate, cu buton şi iluminare suplimentară, pe DN 13

-apar-trecerile-de-pietoni-semaforizate-pe-dn-13-cu-buton-si-iluminare-suplimentara

Anunţate încă din anul 2016, lucrările de semaforizare a celor trei treceri de pietoni de pe DN 13 (Braşov-Sighişoara) - respectiv cea de la fostul Motel Trifan, cea de la Metabras şi cea de la Piaţa en-gros de legume și fructe din Stupini - au început zilele trecute.

Pentru a se putea instala aceste semafoare, a fost necesară găsirea unei soluţii tehnice de alimentare cu energie electrică, având în vedere că pe acest segment de drum nu există iluminat public.

Lucrările de amenajare a celor trei semafoare cu buton au început luna trecută cu montarea stâlpilor şi a consolelor, iar de ieri s-a trecut şi la instalarea corpurilor de semafor.

Pentru ca pietonii să poată fi văzuţi de la o distanţă mai mare, la cele trei treceri de pietoni se vor instala sisteme de iluminat suplimentare.

Se estimează că, la sfârşitul acestei luni, cele trei semafoare, care vor fi cu buton, vor deveni funcţionale.

În primă fază, acestea vor funcţiona pe galben intermitent, pentru a se obişnui şoferii cu ele, iar după câteva zile vor intra în regim normal.

...............................................................................................................

Instalarea acestor semafoare la treceri de pietoni face parte dintr-un plan mai amplu de securizare a zebrelor. La sfârşitul anului trecut au mai fost instalate astfel de semafoare pe strada 13 Decembrie (după sensul giratoriu) şi unul pe la intersecţia dintre Calea Bucureşti – str. L.C. Babeş - str. Soarelui (treceri unde s-au produs mai multe accidente mortale). Tot în ultima parte a anului trecut, în mai multe zone din oraş, unde pietonii s-au obişnuit să treacă ilegal strada, au fost montate garduri de protecţie.

Comentarii

Ultimă oră