Sari la conținut
usor-cu-aroganta-pe-scari

Mai toată presa dîmbovițeană a reluat un articol al Associated Press, cu o concluzie care sună cam așa: România, țară fără amenințări externe, are șapte servicii de informații, care n-au reușit să găsească un avion prăbușit. Știu, sună ca dracu. Dar e corect. Au dreptate americanii, ne-am făcut încă o dată de băcănie.

Mi-am amintit însă de un eveniment petrecut în 2013, pe aeroportul din San Francisco. Un avion Asiana Airlines a ratat pista și a aterizat forțat. Ce s-a întîmplat după, e ceva de film thriller: pasagerii au ieșit singuri din avionul care începuse să ardă, iar timp de 30 de minute serviciile aeroportului n-au ajuns la fața locului, deși oamenii sunau disperați la 911 (similar 112). Mai mult, o ambulanță a reușit să calce mortal o pasageră aflată pe pistă!

Păi, să mă ierte Dumnezeu, haosul ăsta se întîmpla în cea mai puternică și mai dezvoltată (tehnologic, mai ales) țară din lume, și pe unul din cele mai moderne aeroporturi! Așa că, le-aș spune confraților americani să fie mai precauți cînd iau peste picior amărîți de teapa noastră. Nu de alta, dar le-aș putea reaminti dezastrul Katrina, cînd New Orleans a fost stăpînit, cel puțin 5 zile, de o anarhie demnă de lumea a treia, după ce a fost lovit de celebrul uragan. De 9/11 nu mai zic, e prea dureros…

Comentarii

Ultimă oră