Sari la conținut
usd-via-cioaba

”Am cam fost dați afară de la guvernare”, constată amar Antonescu, văzînd cum prinde contur ”guvernul USD”. Da, Crinule, dar nu de-acum. PSD a urmărit de la bun început să torpileze prezeța liberalilor în guvern. Mai întîi, a ”dublat” cu pesediști cele mai grele ministere care le reveneau liberalilor. Emasculîndu-le, sau, cum constatau ceva mai blînd fruntașii PNL, lipsindu-le de conținut.

De la economie au scos energia, pe care i-au dat-o lui Niță, de la finanțe au scos bugetul, pe care i l-au dat lui Voinea, de la transporturi au scos autostrăzile, pe care le-a primit plocon Șova, iar de la interne au scos administrația, care a încăput pe mîinile pricepute ale lui Dragnea. Iar liberalii au înghițit. Apoi, l-au pus pe Oprea vicepremier, moț peste siguranța națională, deși UNPR nu fusese semnatar al protocolului de înființare al USL. Iarăși, liberalii au înghițit.

Au mai fost și altele, nu puține. Cel puțin rîvna cu care diverși greuceni pesediști, în frunte cu tata socru Sîrbu, ieșeau cu rîndul pe la televiziuni să peroreze ritos că ”poporul pesede” vrea președinte din ”familie”, devenise chiar comică. Nu și pentru Crin, tot mai iritat de perspectiva de a fi tras pe sfoară de către aliați. Și s-a ajuns aici.

E mai mult decît evident că Ponta nu l-a vrut nici o clipă pe Johannis, chiar dacă i-a transmis sasului grețoase declarații de amor. Se prea poate ca liberalii să fi făcut intenționat această mișcare, ca să forțeze ruperea și să iasă ca niște martiri de la guvernare. Ultimatumul lui Antonescu pare fără echivoc: acceptați propunerea noastră, sau mergeți în Parlament cu ”guvernul USD”.

Chiar dacă mai e pînă luni, îmi dau și eu cu părerea: USL a murit, trăiască USD! Ca fapt divers, deputatul PNL Alina Gorghiu scrie pe blogul său că denumirea USD a fost înregistrată la OSIM, încă de acum 3 ani, de un oarecare domn Cioabă! Pesedist, dar văr cu celebrii regi din Sibiu! Mişto, sau ce?

Comentarii

Ultimă oră