Sari la conținut

O carte-poveste cu bucate tradiționale din Șchei și Brașovechi - Alexandru Stănescu, la MIX Actual

o-cartepoveste-cu-bucate-traditionale-din-schei-si-brasovechi-alexandru-stanescu-la-mix-actual

Când muzeele închid porțile, arta se mută în vitrine, în piețe, în stradă. Multe restaurante ale lumii au expuse tablouri valoroase ori statuete. E bine că frumosul nu mai stă doar în spațiile convenționale, de care cei mai tineri dintre noi sunt atrași tot mai puțin.

O doctoriță cu suflet de copil-artist s-a gândit la un proiect în care să atragă comercianți iubitori de frumos și cultură, gata să dea un locșor de vitrină de magazin sau restaurant unor expoziții mai... altfel. La magazinul STAR, pe latura dinspre piață, puteți admira VITRINA, până pe 5 Ianuarie. Doctorița este șefa UPU Brașov și este proaspăt consilier local. E Cristina Vecerdi. A pus la cale această frumoasă întâmplare împreună cu dr.Alexandru Stănescu. Domnul-doctor în istorie. Mai apoi, la emisiune, l-a trimis singur, pentru că la Brașov a început vaccinarea.

Directorul Muzeului de Etnografie din Brașov, Alexandru Stănescu a venit cu un dar neașteptat. O carte-poveste cu bucate tradiționale din Șchei și Brașovechi. Nu bucate complicate, de sărbători. Simple. Și foarte bune. Mulți le-am mâncat la bunici. Au gust de copilărie. O emisiune-bucurie, la Mix Actual, cu un șcheian care ar povesti despre Schei zi și noapte. Să nu vă fie foame când priviți!

Emisiunea aici:

Comentarii

Ultimă oră