Sari la conținut
liste-albe-liste-negre

Un grup de ziarişti a redactat și publicat un protest faţă de încălcările deontologiei jurnalistice. Minunat. Lăudabil. Era și timpul. E atîta mizerie în presa noastră, încît ți-e rușine uneori să recunoști că faci parte din breaslă. Dar ce să vezi? Protestul e confecționat aproape exclusiv împotriva trustului Intact, cu deosebire împotriva Antenei 3! Ei, asta miroase cam urît.

Deci noi, cei 500 și cîți or mai fi, avem ce avem cu un post tv de știri, declarat antibăsist. Și mîine ce va urma? Un protest al altor 500 de mînioși, împotriva televiziunii B1? Care-i grețos pro-Băsescu! După care se vor urni alții, cărora nu le place România tv, profund pontist și tabloidizat masiv! Sau, de ce nu, un protest împotriva tot mai penibilului ziar Evenimentul Zilei!

Și uite-așa, protestul celor 500, care ar fi avut sens dacă se mărginea la încălcarea deontologiei în media, a devenit un manifest propagandistic. Adulat și contestat, în funcție de tabăra politică dinspre care se revendică, străveziu, unii și alții. Se vor face liste albe, cu deontologii, și liste negre, cu dezagreabilii. Gunoiul va fi aruncat peste fileu, de la o tabără la alta. Pe sub nasul ”consumatorilor”.

Presa, și așa măcinată de neprofesionalism, în goana nebună după audiență, va fi într-un război din care toată breasla va avea de pierdut. Timp în care politicienii vor sta pe margine și-și vor freca mîinile. Cu sprijinul nemijlocit al prea multor condeieri-propagandiști, au reușit să facă praf și a patra putere. Odihnească-se în pace.

N.A. Să mă ierte zecile de băieți și fete, inclusiv de la mai sus hulita Antena 3, care transmit live, din teren, pe această vreme imposibilă.

Comentarii

Ultimă oră