Sari la conținut
la-perdeluta-bis

Vă mai amintiți imaginea aceea incredibilă, aproape suprarealistă, cu un Băsescu opărit, la perdeluță, făcînd disperat cu mîna ”adio, PDL”? Se întîmpla în martie 2013, după ce eterna sa feblețe, Elena Udrea, pierduse alegerile interne în fostul partid prezidențial. Șapte luni a mai rezistat Udrea în PDL. Tot sperînd, probabil, să-i determine pe portocalii să se revolte și să-l răstoarne pe Blaga.

Numai că buldogul s-a ținut tare, în ciuda unor amenințări, nici măcar voalate, presărate parșiv prin presa băsistă. Ceva cu ginerele lui, care a primit nu știu ce contracte… O fi, n-o fi, habar n-am. E foarte posibil să simtă în curînd Blaga și ai lui mînia prezidențială. Via DNA. Între timp, aflînd că la Colegiul Director de la Brașov i se pregătește debarcarea, Elena prezidențială a ieșit iute pe sticlă (tot un fel de perdeluță!) și s-a dat rănită, lacrimogen: adio, PDL! Anunțînd, urbi et orbi, că pleacă în alt partid. Unde, unde?

Păi, ce surpriză, în ăla gîndit din vreme și pregătit special pentru ea: PMP. Proaspăt înregistratul partid Mișcarea Populară! Carevasăzică, și-o fi zis Băsescu, dacă partidul meu de suflet n-o vrea pe protejata mea de suflet, iaca, îi fac eu drăguței un alt partid. PDL2! Așa ceva nici lui Carol al II-lea nu i-a trecut prin minte să facă: un partid pentru Elena Lupescu! Cît despre PDL, cred că a optat pentru cea mai înțeleaptă mișcare, prin rejectarea Udrei: și-a tăiat ombilicul. S-a dezis (definitiv, sper) de Băsescu.

Comentarii

Ultimă oră