Sari la conținut

De-ale Prefecturii, la Mix Actual, cu Codruț Bucur

deale-prefecturii-la-mix-actual-cu-codrut-bucur

Are 4 zile la Prefectura Brașov. Partidul lui- de fapt, Alianța USR-Plus - l-a desemnat să ocupe unul dintre cele două posturi de subprefect. De acum, fără ipocrizia aceea cu “fără culoare politică”. Cu culoarea asumată, la vedere! De ce doi subprefecți, însă? Cine e în plus? Subprefectul UDMR sau cel de la USR-Plus? Dacă tot a avut Alianța USR-Plus un scor așa bun la Brașov, de ce nu a cerut poziția de prefect? Cum s-a negociat?


Și... Cine este Codruț Bucur? Un fost viitor inginer IL, care a renunțat la facultate pentru că a fost nevoit să muncesscă. Mai târziu a văzut că are nevoie și de școală și a făcut Management.

A avut mici afaceri și planuri mari. De câțiva ani a ales să facă politică- a fost președintele de la municipiu la USR, dar a ales să demisioneze după ce a fost prea vocal în fața hotelului în care mai marii de la PSD își țineau o întrunire politică. Spune că i-a părut rău de atunci și că și-a și cerut scuze de la Răzvan Popa, europarlamentarul pe care și-a vărsat năduful pentru toată Ciuma Roșie și cele ce se întâmplau atunci în Justiție. Și care, ce-i drept, nu merita, personal, vocalizele de care a avut parte din partea useriștilor. La ideile de atunci, însă, Codruț Bucur nu a renunțat. Biroul lui este acum chiar deasupra locului în care îngheța, în stradă, ïn urmă cu patru ani.


Știe că alți protestatari se pot aduna oricând sub fereastră. Știe că lumea nu mai are răbdare.și nici refrenul cu “greaua moștenire” nu mai ține. Că el și ai lui trebuie să livreze ce au promis. În echipă cu Izabela Ambrus( UDMR) și cu Cătălin Văsâi ( PNL) , Codruț Bucur a preluat coordonarea instituțiilor deconcentrate și proiectele europene. Și... începe munca la stat. Acolo unde nu a lucrat niciodată. Taman când angajații Prefecturii au pierdut 30% la salariu, adică sporul acela care i-a surprins- înfuriat, de fapt!- pe mulți dintre cei loviți de pandemie. Pentru că da, din categoria “ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să se împlinească”, Codruț Bucur și noua generație de politicieni au de gestionat o criză ( sanitară și economică!) fără precedent în România.

Emisiunea aici:

<iframe width="688" height="516" src="https://www.youtube.com/embed/qXC0P-szV7w" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Comentarii

Ultimă oră