Sari la conținut
cafeluta-cu-luluta

Vizita ”revizorului” american (Victoria Nuland) a fost anunțată din timp de trompeții din presa cotrocenistă. Gen: o să vedeți voi, uslașilor, ce-o să vă facă! O să vă urecheze pentru marțea neagră, justiție, stat de drept, alea. Cu o zi înainte, ambasada, mă rog, un funcționar de acolo, că nici ambasador n-au americanii, i-a chemat la vorbitor pe șeful CSM, ăsta nou, și pe ministrul justiției, ăăă, îmi scapă numele. Ăștia, firește, s-au dus repejor, ca iobagul cu căciula-n mînă, să nu se supere boiernașul.

Și veni doamna. Eee, care credeți c-a fost primul popas al distinsei la București? Nu la hotel, să-și schimbe lenjeria, nu la ambasadă, nu la shopping, nu la palatul Victoria, nu la Cotroceni… Cei care ați răspuns DNA, ați cîștigat! Vă dați seama? – procurorul general, ministrul justiției, premierul, nici nu există pentru stăpînii de peste baltă! Justiția se face la DNA, ecler? Numai după ce și-a băut cafeluța cu Luluța (rimă întîmplătoare) Kovesi, a urcat madam Nuland dealul Cotrocenilor.

S-a mai întîlnit, de complezență, cu ministrul de externe, apoi a chemat la ambasadă niște ONG-uri și ziariști aleși pe sprînceană (citește ”băsiști”), de la care ce putea să afle: că ăștia de la guvernare sînt niște nenorociți corupți și vînduți chinezilor! Deci: a venit, s-a informat (unde trebuie și cu cine trebuie), și a plecat rapid, că mai avea treabă femeia… Văzînd cum a decurs blitz-krieg-ul trimisei, încep să ghicesc de ce a ales Ponta să se comporte ca un puțoi supărat, fugind vineri din țară în cel mai penibiluț mod cu putință: cred că fusese informat de ce urma să facă, sau să nu facă, doamna Licurici.

Așa stînd lucrurile, petiția despre abuzurile justiției băsiste, pritocită de Gâdea&Ursu și semnată deja de aproape 100.000 de cetățeni mînioși, e fix rahat în ploaie. O să se șteargă vreun consilier (junior) de-al lui Kerry cu ea la popou. Secretarul de stat al lui Obama n-are treabă cu bizonul român și, se vede treaba, nici măcar cu guvernul USL. Pe oficialii americani îi interesează doar ca ”oamenii lor” din Românica, yesmanii, să rămînă bine înfipți la butoane. Exact cum s-a întîmplat în vara lui 2012, după referendum…

Notați asta: Indiferent cine vor fi, după revelionul următor, președinte, premier, patriarh, selecționer, șef la ligă, la NATO sau la ONU, Kovesi va rămîne muulți ani de-acum încolo vatmanul anticorupțiadei.

Comentarii

Ultimă oră