Sari la conținut

84 de ani de cântec! Ilarion Ionescu-Galați la MIx Actual

84-de-ani-de-cantec-ilarion-ionescugalati-la-mix-actual

Lumea l-a numit “Prințul baghetei”. Sau “omul orchestră”. Un artist uriaș, care a strălucit pe marile scene ale lumii. Ar fi putut trăi, glorios, oriunde, dar a ales să rămână la Brașov.

E cetățean de onoare și este onorat să fie brașovean. Un aristocrat desăvârșit. Poartă cu demnitate cei 84 de ani și muncește și azi cu bucurie.

Predă și, de câte ori poate, urcă pe scena. Și de Ziua Unirii a fost pe scenă, lângă Florin al lui. 84 de ani de cântec! Astăzi s- a îmbrăcat frumos pentru emisiune și a pus fularul dăruit de măicuțele de la Agapia, mănăstirea lui de suflet și răgaz.

Ne-a adus daruri și ne-a spus poante rafinate. Pentru că umorul rămâne resursa fără de egal a omului inteligent, încercat de viață. De 63 de ani (!) Filarmonica din Brașov e viața lui. Copilul lui artistic. Celălalt copil, Florin Ionescu-Galați, îi poartă genele și duce mai departe lumina talentului muzical pe marile scene. Ilarion Ionescu-Galați. Un nume cu care au crescut, au iubit și au îmbătrânit zeci de generații de brașoveni.

O emisiune-bucurie, plină de amintiri! O emisiune în care, de câteva ori, am strecurat lacrima printre zâmbete. Pentru că și invitatul a făcut la fel.

Comentarii

Ultimă oră